Online repülős játékok – stratégia, szimulátor

January 12, 2012 | Author: | Posted in Games

Internetes játékok

Legelőször talán mindenkinek a polgári vagy katonai repülés-szimulátor programok, vagy a könnyebb, lövöldözős, pontgyűjtős típusú repülős akciójátékok jutnak az eszébe, pedig ezeken túl még számos egyéb repülős játék műfaj létezik, mint például a légiközlekedés-szimulátorok, vagy a repülőtér-szimulátorok és más, hasonló stratégiai játékok.

Az online játszható játékok közé tartoznak technikai megvalósítás alapján mindazon játékok, melyekhez gyakran csak a világhálón keresztül csatlakozhatunk, és ahol a játékok letöltésén túl akár a játékosok egymás közötti kommunikációja is a folyamatosan fennálló internetes kapcsolat segítségével történik. Ez a definíció azonban egyáltalán nem jelent stílusmeghatározást, hiszen az elérhető technikai lehetőségeket nagyon változatos módon építik be programjaikba a különböző típusú játékok fejlesztői.

Napjainkban ugyanis már nagyon sok különféle játékkal lazíthatunk szabadidőnkben, a hőskor legendás videojátékait megidéző egyszerűbb, gyorsan végigjátszható játékoktól kezdve a meglehetősen bonyolult, külön a játékkal kapcsolatos közösségek létrejöttét generáló játékprogramokon át a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő online pókerig bezárólag.

Komplexebb internetes játékok

Manapság egyre inkább elterjednek azonban azok az újszerű online játékok, melyeknek az alapelve is egyre hangsúlyosabban épül korunk gyorsan bővülő technikai lehetőségeinek integrálására. A mai hardverek teljesítménye realisztikusabb grafikai megoldásokat tesz lehetővé a többség számára, míg a nagysebességű internetkapcsolat akár számos felhasználó valós idejű játékát is lehetővé teszi, miáltal a korábbi korszakok játékaival összevetve összehasonlíthatatlanul gazdagabb játékélmény részesei lehetünk.

Szimulációs repülős játékok

A repülőgépek rajongói által talán legnagyobbra tartott repülőszimulátorok olyan játékok, ahol mindenféle katonai vagy utasszállító repülőgépek, helikopterek, netán űrrepülőgépek pilótafülkéjéből kinézve, a műszereket folyamatosan figyelemmel kísérve kell végrehajtanunk különböző küldetéseket, manőverezési problémákat, miközben az adott légijármű valósághűen reagál minden mozdulatunkra.

Ügyességi repülős játékok

A népszerű repülős játékok másik elterjedt fajtái a különböző ügyességi játékok, amelyek esetében nem a repülőgépek valósághű megoldásai felelősek elsősorban a játékélményért, hanem a változatos, ügyességünket igénybe vevő feladatok, irányítsunk akár egy műrepülőt, helikoptert, vagy katonai gépet.

Repülőtér szimulátor játékok

Az összetettebb internetes stratégiai játékok egyik nagy csoportjába tartozó szimulációs jellegű játékok esetén nem szükségszerűen a másik legyőzése a lényeg, hanem egy projekt, pl. saját település vagy virtuális üzlet folyamatos növelése, fejlesztése és gazdaságos működtetése. A játék nehézségét és egyben élvezeti értékét is általában a rendelkezésre álló források véges volta okozza: úgy kell fejlesztenünk, hogy közben ne fogyjunk ki a virtuális pénzből, így biztosíthassuk virtuális városunk, cégünk vagy például repülőterünk folyamatos üzemelését, növekedését, akár más játékosok közreműködésével, segítségével.

A sokféle egy sajátos válfaját jelentik a repülőtér-szimulátor és a légiközlekedés-irányító játékok. Ezekben a játékokban a légiforgalom-irányítók helyzetébe képzelve magunkat irányíthatjuk a fel- és leszálló gépeket, vagy akár a már landolt repülőgépek kiszolgálásának zökkenőmentességét biztosíthatjuk, folyamatosan változó időjárási körülmények okozta kihívások mellett.

Repülős stratégiai játékok

A repülős játékok egyik legfrissebb generációjába a városépítő játékokkal rokon repülőtér-építő játékok tartoznak. Az analógia nem véletlen, hiszen napjaink légikikötői gyakorlatilag kisebb városokként működnek, miközben napról-napra utasok ezreit szolgálják ki. A városépítős játékokhoz hasonlóan az olyan játékok, mint pl. a Skyrama, fő célja, hogy fokozatosan építsük és fejlesszük repülőterünk a repülőjáratok kiszolgálása által szerzett virtuális profit felhasználásával.

Az egyébként ingyenes játékban lehetőség van továbbá az ott használatos virtuális pénzt megvásárolva a korai szintlépésre is. De a játék élvezetéből azonban korántsem von le semmit, ha nem szánjuk rá az egyébként pár száz forintos, akár sms, akár pedig emelt díjas telefonhívás módszerével is kiegyenlíthető összegeket.

Fedezd fel a ingyenes játékok online és a repülős játékok varázslatos világát, keresd fel a repulos-jatek.hu webszájtot!

Author:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.