Nike Air Max 90 Dames

November 8, 2017 | Author: | Posted in Misc

Efter 2016 på Air Max BW har London-baserade smutsartist Skepta återigen gått ihop med Nike på en samarbetande sneaker. Air Max 97 Sk ser Skepta reimagine 97-siluetten med en färgpalett inspirerad av ett nyligen besök i den marockanska staden Essouira – samma resa som påverkade visualerna för sin debutmätningssamling tidigare i år. Förklaringen av den roll som Marocko spelade Nike Cortez Womens sa Skepta att “jag hittade Marocko, och det var perfekt. Allt jag ville känna för fred, jag hittade det där. “Ett annat inflytande på 97 Sk är 1999 Air Tuned Max, som var den Asics Gel Lyte 3 Womens första skogen Skepta någonsin sparad att köpa. “Jag ville ta med sin magi till 97,” säger han, “den magi som först gjorde att jag blev kär i Air Max.”

Detaljer om sneaker inkluderar flätat broderi längs tungan och hälen, vilket är en hyllning till de utsmyckade sportkläderna Skepta såg i Marocko, ett insolesutskott inspirerat av traditionella marockanska mönster och en original Sk-logotyp, som är en referens till Air Max TN logotypen och kommer i form av en brittisk eluttag. Den här logotypen pussades runt London under helgen Adidas ZX 750 Womens för att reta det ännu inte uppenbarade samarbetet.

Skepta förklarade också varför han var så angelägen om att arbeta med Air Max, och vad sneaker menade för honom: Nike Air Force Mujer “Jag har haft Air Max så länge sedan jag var 7 på att leka i boet; Air Max är från när vi körde på gatorna, det var bekvämt att bära i London, oavsett om du gick ut till en klubb eller sparkade en boll på gatorna. ”

I vissa avseenden var 1987 ett bra år för underhållning och kultur. Aretha Franklin blev den första kvinnan inledd i Rock and Roll Hall of Fame, The Simpsons gjorde sitt första TV-utseende, Michael Jackson släppte Bad och Nike släppte den inledande Air Max sneaker, Air Max 1. Dessa stunder skulle alla fortsätta att vara enormt inflytelserika och varandras revolutionära karaktär lever idag.

För Nike gick Air Max 1 ner i historien som en avgörande och innovativ design som Nike Air Huarache Womens förhöjde varumärket när de behövde det mest. Även om historien är en del av sneaker lore, närmar sig sin 30-årsdag, även kallad Air Max Day, och eftersom Nike ägnar en hel månad till firandet med fler utgåvor än vad vi kan hålla koll på, tittar vi tillbaka på hur Air Max-revolutionen började.

Det är en historia som inte kan höras utan att först introducera den kända designer Tinker Hatfield. År 1981, länge innan han blev skönhetsindustrins royalty, anställde han Hatfield som företagsarkitekt för att designa byggnader på märkes Oregon campus. Det var inte förrän fyra år senare, 1985, att han skulle börja utforma skor på begäran. Han tillämpade Nike Air Max 90 Mujer Blancas sin arkitektoniska bakgrund till sneaker design och det tog inte lång tid för honom att ge en upprorisk anda till det nyligen kämpande varumärket. “Jag började jobba på en renegad Nike Air Max 90 Dames uppsättning skor som inte var en del av en designkorts- eller marknadsföringsdrift”, förklarar han, vad som skulle bli den allra första Air Max-sneaker.

Author:

This author has published 1100 articles so far. More info about the author is coming soon.